Revolt!!!

Ny singel – Revolt!!!

Start på året får bli en låt med lite fart i. De senaste månaderna i vår ny-låt-varje-månad-satsning har ju bestått av lite vemodigare ”När du var min”, och sen den vackra (nåja) jullåten ”Julkort till Bäckvägen 7”.
Så nu är det dags att trampa på gasen igen.

När vi skulle göra januarilåten hade vi först en låt som, i arbetsnamn, heter ”Jag är din soldat”, och den var helt okej tyckte vi, men… det var ännu en låt i lite halvfart, det kändes inte helt 100%. Men tiden började bli knapp, julen närmade sig, och vi tänkte; ”jaja, vi kör på den, den funkar!”.
Men, nä, ju fler dagar som gick desto sämre kändes det. Vi ville ju öka på tempot mer, ha nåt som verkligen kändes som en kontrast efter de lugna månaderna.
En kväll skickade Hjalle ett utkast till ”Revolt”, inspelad på telefon, till Heavy. Det hördes att det fanns potential att göra en snabbare låt av den.
Nu var det bråda tider…
Snabbt som tusan till replokalen, samla de bandmedlemmar som samlas kan, testa olika tempon, organisera, göra skrammel-demo, åka till Kjellgren i studion och smattra in låten så fort som möjligt.
Först hade vi ”bara” vers och refräng på låten. Det saknades något, och i stridens hetta började vi testa lite, för oss, ovanliga grepp som intro. Vi tänkte; ”kan vi inte bara ta nåt la-la-la-la eller nåt (det har ju funkat för Per Gessle)”. Så vi improviserade fram introslingan na-na-na-na i replokalen, och sånt brukar sällan funka i längden. Man brukar komma på ett tag efter att det där som lät bra första gången inte är så kul när man hör det några gånger till. Men den här gången hade vi ingen tid att analysera, så det fick bli så här, och den här gången blev det snabba beslutet lyckat tycker vi. Vi har fortfarande inte tröttnat på na-na-na-na-introt 🙂 Det låter till och med fränt.
Vi skrev till våra kompanjoner Sound Pollution (som ser till att låtarna kommer ut som dom ska m.m.) och sa; ”hold your horses! Nu kommer en ny låt till januari”.
Vips, på rekordsnabb tid hade Revolt gått från akustisk demo till färdig punkrockdänga. Och ibland är snabba puckar nyckel till bra resultat. Vi tycker i alla fall att den här blev skitbra, och det känns jävligt kul att släppa den här nu i januari!
Om ”Jag är din soldat” kommer att bli helt klar och släppas i framtiden är osäkert, det kommer i alla fall inte att ske under den här singelsatsningen. Men det är alltid bra att ha lite låtar i bakfickan till framtiden.

I februari kommer sista singeln i satsningen, också den en jävla skön punkrockdänga, om vi får säga det själva, och sen kommer alla singlar, samt en ny låt till, samlade på albumet ”Grit” i mars.
Snart kommer förhandsbokning av skivan finnas tillgängligt!

Inom kort kommer även ett gäng bokade vår-spelningar att släppas, så håll utkik, häng med och slå på Revolt på högsta volym!!

Ses!

/Heavy, Mia, Åsberg, Brandström, Hjalle

Kommentera