Mimikry släpper jullåt!!!

Lyssna på nya singeln ”Julkort till Bäckvägen 7” här:

En skitcool detalj med denna singel: Ja, omslaget är gjort av Per Åhlin, så det är en äkta Karl-Bertil Jonsson-bild.
Vi tyckte att den bilden passade så bra till den här låten, så Hjalle mailade Per och frågade om vi fick använda den. Han svarade typ; ”efter att ha läst ditt mail och hört låten kan jag inte annat än säga ja”.
Vi fick ta bilden, gratis dessutom. Coolt. Tack Per!!!

Och så lite tankar kring skapandet av låten:
Ska vi verkligen göra en jullåt? Nja… det är väl sånt som Carola och dom där håller på med?
Vi var tveksamma, det kändes lite märkligt att försöka göra en jullåt. Men om det skulle ske nån gång så skulle det ske nu. Vi släpper ju en låt i månaden ett helt år, och vad är mer passande som december-låt än just en jullåt? Och vi vill ju att varje låt under den här singelsatsningen ska sticka ut och bli så unik som möjligt, och en jullåt, det är väldigt unikt i Mimikrys bok.
Dessutom, när vi började tänka efter, så finns det ju en massa bra artister som gjort jullåtar också, inte bara Loa Falkman liksom. Alla från Ramones till Onkel Kånkel har gjort det. Då kan vi också.
Det svåra med att göra en jullåt var att få den lagom julig. Vi ville inte göra den för töntig, men inte heller för lik en helt vanlig Mimikry-låt.
Vi hade ”Fairytale of New York” med The Pouges som som en liten ledstjärna. Den känns ju jul direkt man hör den, men den är inte alls töntig, utan svinbra. Vi ville inte göra en kopia av den så klart, men ändå försöka fånga ungefär samma känsla.
Så här med facit i hand vet vi inte om det direkt blev så, men det blev i alla fall en jullåt som känns mycket Mimikry. Vi är nöjda!! Hoppas ni gillar den!!

PS: Efter att vi lyssnat på en massa jullåtar inför inspelningen så upptäckte vi att typ ALLA har bjällror, alltså verkligen ALLA jullåtar. Det verkar vara ett måste, oavsett om det är Weeping willows, The Hives-Pelle, Ramones eller Tommy Körberg som är artisten.
Så, naturligtvis behövde vi ha bjällror med. Vi började med att lägga på digitala bjällror som fanns i ljudmaster Jonas Kjellgrens dator. Men nja….. det blev lite.. statiskt. Så vår hjälte och medproducent Kjellgren åkte och köpte dyra ”proffs-bjällror” på affären 5 mil bort, och la på och fixade åt oss.
Så… lyssna noga på bjällrorna, det ligger mycket möda bakom dem 🙂
Tack igen, du är bäst Kjellgren!

PS 2: I helgen spelar vi in video till denna låt, med ett filmteam. Den släpps nästa helg!

/Heavy, Brandström, Mia, Åsberg, Hjalle

Kommentera