Julkort till Bäckvägen 7 – Musikvideon

Mysvideo till vår jullåt!
Producerad av Martin Åhlin, Erik Gotfredsen och Valdemar Andell Hansén, med stöd av Dalapop.

Här är en väldigt färsk video till vår senaste singel i vår ny-singel-varje-månad-satsning. Den är inspelad så sent som förra lördagen, 2 december.
Oftast brukar vi göra det mesta själva, i alla fall när det gäller sånt som vi hyfsat klarar av att göra själva, och hittills i den här satsningen har vi gjort alla videos själva. Dels för att vi har visst kontrollbehov, dels för att det är jäkla kul oftast, dels för att vi inte har ett en fet skivbolagsdirektör som kastar pengar på oss.
Men denna gång var det dags att testa nåt kul och farligt – låta några andra göra video åt oss.
Martin, Erik och Valdemar är en glad trio som vi fick förtroende för. Tillsammans med dem tog vi fram en idé till video. Vi ville göra den mysig och varm, med en känsla av ”vi kanske inte har de fetaste jularna i de fetaste villorna med de fetaste julklapparna, men vi kan umgås och ha det helt jävla ok ändå, kanske till och med bättre än de som drabbats av köphets och ytligt perfektionsbehov”.
Den glada video-trion samlade fick total frihet i att bestämma statister, göra manus, fixa plats, klippa osv. Vi bidrog ”bara” med att se till att vara på plats och göra vår del – spela.
Och, ja… tamigfan! Det funkade ju ypperligt att våga överlåta en skopa konstnärlig frihet i andra händer. Vi tycker resultatet blev tipp tapp-topp! Och det var himla skönt att få en månad då vi själva inte behövde fixa och trixa allt 🙂

….och så vill vi så klart skänka ett stoooooooooooort tack till alla statister som gjorde denna video! Folk hade åka både från Söderhamn, Stockholm, Nyköping, Sala och alla möjliga ställen. Jävlar va fränt att ni gjorde det för oss!!!

Videon är inspelad på Engelska puben i Borlänge, ett smått legendariskt ställe där även Filip & Fredrik och det somaliska bandylaget hängde och hade sina officiella fester under inspelningen och releasen av filmen ”Trevlig folk”. Se den filmen är vårt tips, inte minst för de ovärderliga scenerna när Engelska pubens ägare Billy Tang ska deala sponsoravtal med bandylagets initiativtagare Patrik Andersson.

Kommentera