Jag har valt att hoppa av – Videon

Vi hade i alla fall tur med vädret… här är den natursköna videon till vår senaste singel ”Jag har valt att hoppa av”!

Det var ett tag sen vi gjorde en video där vi får vara med och leka – en fantastisk minecraftvideo av Figgehn och en textvideo kom emellan – så till senaste singeln var det dags att ta fram fintröjan och posera igen.

De tankar vi hade om videon var ”frihet” – musiken och texten utstrålar ju nån form av bestämmande över sitt eget jag, och vi ville ha videon i samma anda. Först funderade vi ”hmmm… om vi tar ut en soffa på en sommaräng kanske?”. Men, nja, det skulle bli dålig variation, hur kul är det med en soffa och en sommaräng i drygt tre minuter liksom?

Dessutom, sommaren började lida mot sitt slut. Sommarängarna började bli mindre och mindre somriga, och paniken började uppstå.

Då kom vår vän Tony Hedström – a.k.a Tony med Hatten – in i bilden. Han hade nyss köpt en drönare, och dessutom äger han en av de, i Sverige, ovanliga bilarna Trabant. Tada! Kul, tänkte vi, vi lånar Heavys farsas släp, Hjalles sambos fåtölj och sen drar vi runt oss själva på släpet planlöst och filmar. Kommer bli skitbra, och ja, det blev fan rätt trevligt tycker vi. Harmoniserar fint med låten.

Vi bestämde oss för att åka till Vika i Dalarna, där det är lite mer lantligt än i Borlänge centrum. Det var en söndag, och lyckosamt nog tajmade vi in en av få soliga dagar den veckan.

Tony med Hatten körde upp drönaren (som Mia valt att döpa till Andromeda) i luften, Hjalle lärde sig hur man växlar en Trabant och Mia övervann sin rädsla och övertalades att sitta med en sväng på släpet.

Vips, en video klar… efter några timmar vid redigeringsbordet så klart.

Tack Tony med Hatten för lån av bil och strålande flygbilder!

Hoppas ni gillar videon!!!

Inom kort är det ny månad. 6 oktober släpps en extra rolig låt tycker vi. Vi har sällskap av en fantastisk gästartist, och vi gör låtsläpparårets enda cover. Vi ser verkligen fram emot att höra era reaktioner på denna!

Och glöm inte att följa vår låtsläpparlista på Spotify:

Ha det bäst!

/Heavy, Brandström, Hjalle, Mia, Åsberg

Kommentera