Mimikry + Martin Westerstrand + Timbuktu = succé!

Oktobersläppet blev en cover – dessutom med en fantastisk gästartist!!
Timbuktus suveräna låt ”Alla vill till himmelen men ingen vill dö” med oss och gästartist Martin Westerstrand från Lillasyster.
LYSSNA HÄR: http://spoti.fi/2y9LrCc

När vi drog igång satsningen med att göra en ny låt varje månad under ett år bestämde vi att göra en cover. Dels för att det är kul, men också för att det är lite grann av en genväg. Det är kämpigt att komma på en ny låt varje månad som man är nöjd med, men om man gör en cover behöver man liksom inte uppfinna melodin och texten, man behöver ”bara” göra en bra tolkning.
Efter många olika förslag föll lotten på Timbuktus hit. Mest för att texten är jävligt bra, en text som på många sätt stämmer in på vad vi tycker och pysslar med.
Dessutom är det roligast att göra en tolkning när man känner att man kan göra om låten ganska ordentligt. Och det här är ju i grunden en hiphop-låt, men visade sig passa utmärkt i en fläskig punkrock-version, tycker vi.

Inför singelsatsningen hade vi också sagt att det vore kul med nån gästartist på nån av låtarna. Ganska snabbt kom vi fram till att Martin skulle passa jävligt bra på den här.
Heavy skickade ett mess till Martin och fick typ ”JA FÖR FAAAN!!” till svar. Med andra ord; han var inte omöjlig.
Dock var det lite kruxigt att få till en tid som passade alla parter. Det tog ett tag, men en vacker dag i slutet av sommaren tog Martin sin bil och cruisade upp till Dalarna. Vi möttes vid pizzerian i Grangärde och sen blev det en intensiv eftermiddag i studion med Kjellgren.
Precis som vi trodde så passade Martins stämma utmärkt på låten, och han är ju ganska van att sjunga fort och brutalt. Vi testade lite olika varianter, var Hjalle skulle sjunga, var Martin skulle sjunga och så vidare.
Vi passade även på att spela in lite musikvideo när han ändå var på plats, så den kommer snart!
Efter cirka 4-5 timmar var allt klart, Martin tog sin bil hem, och Kjellgren gjorde sin magi med mixerbordet.
Tada! En fantastisk version av en fantastisk låt var född!

Vi vill åter skicka ett megastort tack till Martin som fullbordade denna cover, och vi hoppas kunna få med honom som gäst på nån spelning framöver. Den som lever får se!

Nu väntar fyra jävligt kul spelningar:
Ses i:
Västerås 13 oktober
Göteborg, Sticky Fingers, 14 oktober
Liljan, Borlänge, 20 oktober
Gasklockorna, Gävle, 4 november

….och så klart kommer en ny härlig låt första fredagen kommande månader också!

Ses!

/Hjalle, Mia, Åsberg, Heavy, Brandström

Kommentera