Om Mimikrys ”singelsatsning”

Att släppa album är roligt men i takt med vårt sätt att konsumera musik stadigt ändras, behöver man förnya sig. Mimikry är ett band med en trogen publik som främst lyssnar på musik digitalt. Detta är inte minst streamingsiffrorna hos tjänster som Spotify och YouTube ett starkt bevis på där flera låtar strömmas en eller flera miljoner gånger om. Samtidigt är tio releasefester på ett och samma år roligare än ett stort kalas. Mimikry tänker nytt och annorlunda och väljer att släppa en ny singel digitalt varje månad under 2017. Första fredagen i varje månad från och med april utropas nu som den officiella Mimikry-låtsläppardagen.

Max, digitalt ansvarig på Sound Pollution säger så här om satsningen:

”Mimikry är ett band som slagit sig fram parallellt med det paradigmskifte musikvärlden genomgått de senaste 20 åren. Att genomföra en release helt skräddarsydd för dagens digitala musiklyssnande känns därför helt logiskt. Det är en otraditionell release från ett otraditionellt band och ett vågat steg in i framtiden. Det är ett spännande och utmanande år vi har framför oss. Så häng med på resan redan från början!”

Så här säger Mimikry själva om satsningen:

”Om vi hade varit traditionsenliga, det vill säga, släppt ett nytt album på det konventionella viset hade vi troligtvis varit klara med alla låtarna och inspelningen i höst och släppt albumet i slutet av året. Att istället släppa en låt i taget känns både roligare för oss och våra lyssnare. Dels händer något kul oftare och väntan på ny musik blir inte lika lång, dels kan vi lägga större fokus på att se till att varje låt som släpps blir fullvärdigt singelmaterial. Det går inte att fuska in en halvbra låt som utfyllnad. Pressen på oss ökar att leverera kvalitet och resultatet blir alltid bättre om man har kniven mot strupen.”

Med varje singel följer det dessutom med en video som kommer att släppas tätt efter varje release. Detta innebär i princip att man kan förvänta sig nytt material från Mimikry varannan vecka.

Kommentera